Terugblik open dag Wintermans

17 april '23

Op zaterdag 25 maart hebben we een mooie eerste stap gezet in de gebiedsontwikkeling van de voormalige Wintermans sigarenfabriek in Eersel. Als aftrap van de participatie hebben we een Open Dag georganiseerd in de fabriekshallen van het complex. Samen met ruim 400 omwonenden, belangstellenden, lokale ondernemers en oud-werknemers hebben we op locatie de zoektocht gestart naar de gewenste identiteit voor deze nieuwe duurzame woonwijk.

Interactieve route

In de route was een aantal participatiemomenten verwerkt. Zo konden mensen aangeven wat zij graag zouden willen zien in deze wijk als zij het voor het zeggen hadden. In het dilemma lab kreeg men een aantal stellingen voorgelegd en aan het eind van de route konden de bezoekers aangeven welke voorzieningen ze graag zouden willen zien.
Bezoekers konden ook een kijkje nemen in de fabriekshallen en in het pop-up mini sigarenmuseum.

We hebben van bezoekers positieve reacties ontvangen op deze dag. Zij hebben ons veel waardevolle informatie kunnen geven. Alle opgehaalde input werken we verder uit en toetsen we aan de haalbaarheid. Dit wordt uitgewerkt in een koersdocument, dat de basis zal vormen van de verdere planvorming.

Online enquête

Kon je niet bij de open dag aanwezig zijn? Geen probleem, want op dit moment staat er een online enquête live waar jij jouw ideeën en suggesties kunt achterlaten. Doe je mee? 

Start de online enquête
Bekijk het laatste nieuws Op de hoogte blijven?
  Aanmelden voor de nieuwsbrief