Tweede participatie avond trekt enthousiaste belangstellenden

19 juli '23

Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid hebben ruim 150 belangstellenden op 12 juli j.l. de derde participatie bijeenkomst op het voormalige Wintermans-terrein bijgewoond. Ditmaal konden bezoekers  onder andere het concept van het stedenbouwkundig plan bekijken. Lees je mee?

Concept stedenbouwkundigplan

Tijdens eerdere participatie bijeenkomsten in maart en mei konden bezoekers hun wensen voor deze locatie kenbaar maken. De meest gehoorde wensen zijn het toevoegen van meer groen, behoud van het dorpse karakter en vooral de focus op woningen voor jongeren en senioren. Deze ideeën, maar ook de behoefte aan ontmoetingsplaatsen en wandelpaden, zijn meegenomen in het stedenbouwkundig plan. Zo bestaat het plan uit 290 woningen die in woonclusters zijn opgebouwd. Deze clusters worden omsloten door groen en zijn geïnspireerd op echte, vroegere Kempische plaetse, maar in een eigentijds jasje. Hierdoor ontstaat een eigen karakter. Dit past perfect bij Eersel, waar oog is voor elkaar.

De nieuwe wijk bevat een diversiteit aan woningtypes, waaronder appartementen, veranda-woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Veel types zijn levensloopbestendig uit te voeren. Hoewel het merendeel koopwoningen betreft, zijn er ook plannen voor een wooncluster met sociale huurappartementen.

Toekomstig Wintermans
image alt

Ontwerp jouw droomhuis!

Tijdens de interactieve avond konden de aanwezigen deelnemen aan een woonworkshop, waarbij ze zelf konden puzzelen met de indeling van hun toekomstige droomwoning. De workshop toonde aan dat er veel vraag is naar diverse woningtypes en groottes. Door bewoners bewust te maken van hun woonwensen en deze te vertalen naar concept plattegronden, wordt de verdere invulling van het plan nauwkeurig afgestemd op de behoeften van potentiële bewoners.

image alt

De volgende stappen

De start van het bouwrijp maken van het terrein is gepland voor begin 2025. Het stedenbouwkundig plan is inmiddels aangeboden aan de gemeente Eersel. De komende periode staat in het teken van het afronden van de bestemmingsplanaanvraag. Wanneer het bestemmingsplan aan het einde van dit jaar wordt gepubliceerd organiseren we een nieuwe bijeenkomst om vragen te beantwoorden.

Wij willen alle bezoekers hartelijk danken voor hun belangstelling en enthousiasme tijdens de participatie-bijeenkomsten en kijken uit naar het vervolg!

Bekijk het laatste nieuws Op de hoogte blijven?
  Aanmelden voor de nieuwsbrief